Tatil okuması: Öğretmenlerin Sınıf İçi Tutumlarının Öğrencilerin Ders Başarısına Etkisi Nasıldır? | Blog | Teknokta - Yenilikçi Öğrenim Çözümleri
Ana Sayfa Blog Öğrenim Çözümleri Tatil okuması: Öğretmenlerin Sınıf İçi Tutumlarının Öğrencilerin Ders Başarısına Etkisi Nasıldır?
22 Temmuz 2024 | Öğrenim Çözümleri

Tatil okuması: Öğretmenlerin Sınıf İçi Tutumlarının Öğrencilerin Ders Başarısına Etkisi Nasıldır?

Öğretmenlerin Sınıf İçi Tutumlarının Öğrencilerin Ders Başarısına Etkisine Yönelik Öğretmen Görüşlerini İnceleyelim

Öğretmenler adeta bir koro şefi gibi derslerinin ahenk içerisinde işlenmesini sağlayarak, öğrencilerinin derslere katılımlarını ve bunun sonucu olarak ders başarılarını arttırabilirler. Ders başarısı, iç ve dış birçok faktöre göre değişkenlik gösterebilir.  Bu faktörleri göz önünde bulundurarak MEB’de görev alan 10 öğretmenin görüşlerinden yola çıkılıp hazırlanan bu çalışma belki de okuduğunuzda sizde başka ilhamlar ve yeni dikkat noktaları uyandıracaktır.

Çalışmanın öne çıkan maddelerini aşağıda derledik, orijinalini okumak için buraya tıklayabilirsiniz.


  • Öğretmenler, öğrencilerin ders başarılarını arttırmak için olumlu bir sınıf iklimi oluşturarak işe başlamalıdırlar.

  • Öğrencilere dair sürekli yüksek beklenti içerisinde olmak öğrencilerin hem bilişsel hem de duyuşsal yetilerini olumsuz yönde etkiler. Bir süre sonra da öğrenciler kendilerini yetersiz ve değersiz hissederler.

  • Öğrencilerin düzeylerine uygun görev ve sorumluluk vermek hem öğrencilerin hedef kazanımlara ulaşmalarını kolaylaştıracak hem de disiplin sorunlarını en aza indirerek öğrencilerin ders başarılarının artmasını sağlayacaktır

  • Çağdaş eğitim anlayışına göre öğretmenler öğreten değil, deneyimler yaşatanlardır. Öğretmenler hazır bilgiyi öğrencilere aktararak, öğrencileri sadece tekrar ve ezbere yöneltmiş olurlar.


Copyright © Teknokta. All Rights Reserved.
payment logos